Een dag op Dierenoppas Curaçao

7.00 checkronde alle honden worden gecheckt op gezondheid en tevredenheid. Er wordt voor elke hond een bak eten klaargemaakt (indien nodig met medicatie). Naast het normale voer vragen wij om blikvoer mee te geven, zodat alle honden gemakkelijk en met smaak eten. Honden eten gescheiden in een aparte ruimte, zodat iedereen rustig en kalm zijn portie kan opeten.

8.00 binnenkomst van nieuwe vakantiegasten (of er worden dieren opgehaald). Nieuwe honden kunnen gedurende de dag rustig wennen.

Vanaf 9.00 (of om 17.00) mogen relaxte honden, om beurten uitgebreid op de vlakte rennen. Extreem angstige, oude of geblesseerde honden blijven rustig in eigen tuin.

  • Wanneer wij een ruime bezetting hebben gaan we met sociale honden wandelen bij de Sint-Jorisbaai.
  • Indien gewenst kunnen op dit tijdstip honden thuis worden opgehaald voor vakantie.

7.00 – 10.30 hondentuinen worden geharkt, poep geschept, zwembad wordt bijgevuld en/of schoongemaakt. Speelgoed wordt gewassen, vers water en de bedden worden opgeschud.

Ook worden de katten, paarden, ezels, schildpadden en zwijntjes verzorgd.

10.30 de dieren die 3x per dag eten, krijgen hun voer. Alle dieren worden gecheckt, geknuffeld en krijgen wat lekkers. Drinkbakken worden gecontroleerd en dan is het hoogste tijd voor siësta.

Middag routine

Wij gaan zelf een hapje eten en verwerken de binnengekomen: WhatsApp berichten en mails. Wassen worden gedraaid en onze Pippi’s Opvang honden worden verzorgd en/of naar de dierenarts gebracht. Ook worden gemaakte foto’s en video’s doorgestuurd aan de eigenaren van vakantiegasten.

15.00 checkronde alle honden worden gecheckt op gezondheid en tevredenheid. Ze krijgen een uitgebreide knuffel en de waterbakken worden aangevuld.

16.30 vakantiegasten kunnen worden opgehaald. Ondertussen worden alle tuinen schoongemaakt, poep geschept en krijgen alle dieren vers drinkwater.

17.00 speeltijd ballen gooien, knuffelen en plezier maken met elkaar.

Avond routine

Rond 18.00 etenstijd

19.00 checkronde

22.00 checkronde, slaaplekkerknuffel en koekje

In de afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat deze routine goed werkt voor alle dieren. Tijdens rustmomenten worden de dieren, vanuit huis in de gaten gehouden. Als we denken dat er iets niet goed is, gaan we kijken, maar verder laten wij de dieren tussendoor zoveel mogelijk met rust om hun slaap niet te verstoren.